Zupa z patisonów

Zupa z patisonów

SKŁADNIKI: ( 2 porcje )                       1 porcja = 120 kcal

  • 2 patisony
  • średnia marchew
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • szklanka wody
  • łyżka masła
  • szczypta curry
  • sól
  • platki chili / pestki dyni / mleko kokosowe


WYKONANIE:

1. Patisony pokroić na plastry, usunąć pestki wraz z otoczkami. Pokroić w dużą kostkę.
2. Marchew i cebulę kroimy w plastry.
3. W rondlu rozgrzewamy łyżkę masła. Dodajemy warzywa i smażymy ok 3 min.
4. Zalewamy szklanką zimnej wody. Gotujemy do miękkości ok 20 min.
5. Całość miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku solą i curry. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dodajemy wody, doprawiamy i ponownie miksujemy.
7. Zupę podajemy z prażonymi pestkami dyni, płatkami chili i mlekiem kokosowym.

 

ZAPRASZAM NA FILM

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube


Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:
 
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Patison 76 200 3.4 1 13
Cebula (świeża) 40 100 1.1 0.1 7.64
Czosnek 7 5 0.32 0.03 1.65
Masło ekstra 100 14 0.12 11.36 0.01
Marchew (surowa) 18 45 0.42 0.11 4.31
Podsumowanie: 241 364 g 5.36 g 12.59 g 26.61 g


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments