Zupa z białej kapusty

 

udko kurczaka
ćwiartka główki białej kapusty
2 ziemniaki
2 marchewki
natka pietruszki
sól i pieprz

 

Udko zalewamy zimną wodą i gotujemy. Zbieramy szumowiny i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy marchew pokrojoną w plasterki i kapustę obieraną z zewnętrznych liści, umytą i poszatkowaną w małą kostkę. Gotujemy do miękkości. Mięso wyciągamy, kroimy na małe kawałki i dodajemy do zupy. Solimy i pieprzymy do smaku. Posypujemy natka pietruszki.



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Marta

często u nas taka zupa 🙂
a dzieci wręcz przepadają za gotowanym mięsem

Konstancja

Prosta,pyszna i zdecydowanie zimowa:) Pozdrawiam serdecznie i bardzo miło mi gościć u siebie:)