• 3 skrzydełka lub żeberka
  • włoszczyzna
  • 2 średnie ziemniaki
  • 3 ogórki kiszone
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Gotujemy wywar ( TUTAJ ). Ziemniaki obrać, umyć, pokroić i  dodać do wywaru. Miękką włoszczyznę i mięso wyciągnąć z wywaru. Ugotowaną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i wraz z pokrojonym drobno mięsem dodajemy do zupy. Ogórki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Podsmażamy chwilę na oliwie z oliwek.  Gdy ziemniaki będą miękkie, dodajemy do zupy.  Następnie zagotować i doprawić solą i pieprzem.

Podobne wpisy

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Konstancja

Z miłą chęcią 🙂

kowalskigotuje

Ogórkową zawsze, z dokładką poproszę:)