Wigilijny kompot z suszu
SKŁADNIKI:
- ok 1 i 1/2 l wody
- 100 g suszonych gruszek
- 100 g suszonych jabłek
- 5 szt. suszonych śliwek
- 5 szt. suszonych wiśni
- 6 szt. suszonych moreli
- 5 goździków
WYKONANIE:
1. Owoce wkładamy do garnka i zalewamy wodą, do przykrycia owoców.
2. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu ok pół godziny.
3. Ewent. dosładzamy do smaku.
Kompot podajemy na ciepło lub na zimno, mi najbardziej smakuje schłodzony.
ZAPRASZAM NA FILM – Kompot z suszu WIGILIJNY ??⛄!!!
Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Bardzo nie lubię kompotu wigilijnego 🙂
Przeważnie albo ktoś lubi albo nie 😉 A może piłaś z wędzonymi śliwkami? brrr … takiego też zdecydowanie nie lubię 😀 Pozdrawiam!