Wigilijny kompot z suszu

SKŁADNIKI:

  • ok 1 i 1/2 l wody
  • 100 g suszonych gruszek
  • 100 g suszonych jabłek
  • 5 szt. suszonych śliwek
  • 5 szt. suszonych wiśni
  • 6 szt. suszonych moreli
  • 5 goździków
WYKONANIE:

1. Owoce wkładamy do garnka i zalewamy wodą, do przykrycia owoców.
2. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu ok pół godziny.
3. Ewent. dosładzamy do smaku.

Kompot podajemy na ciepło lub na zimno, mi najbardziej smakuje schłodzony.

ZAPRASZAM NA FILM – Kompot z suszu WIGILIJNY ??⛄!!!

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Basia Smoter

Bardzo nie lubię kompotu wigilijnego 🙂

Konstancja

Przeważnie albo ktoś lubi albo nie 😉 A może piłaś z wędzonymi śliwkami? brrr … takiego też zdecydowanie nie lubię 😀 Pozdrawiam!