Twarożek truskawkowy

 

  • kromka pieczywa pełnoziarnistego
  • 30 g twarogu półtłustego
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • 50 g truskawek
  • 2 łyżeczki płatków migdałowych
  • ewent. łyżeczka miodu

Twaróg łączymy z jogurtem i ewent. z miodem.
Dwie truskawki odkładamy, resztę kroimy w kostkę i dodajemy do twarogu.
Pieczywo smarujemy twarożkiem, udekoruj plasterkami truskawek i posypujemy prażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.

 



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Ervisha

Wygląda bardzo smacznie 😉

Konstancja

Trzeba korzystać póki sezon na truskawki 😀

Karmel-itka

robiłam, jak jeszcze jadłam nabiał 🙂 smakowity!

Konstancja

a może z twarozkiem migdałowym spróbujesz ? …mysle że smakowałby wysmienicie 😀