Kruche ciasto:

  • 2,5 szklanki mąki
  • kostka margaryny
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie:
  • nektarynki, pokrojone na ćwiartki
  • cukier trzcinowy
  • żurawina

Mąkę przesiać. Dodać kawałki margaryny, cukier puder, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Zagnieść elastyczne ciasto. Owinąć folią spożywczą i schodzić pół godziny w lodówce.
Ciasto rozwałkować na ok 1 cm, wyciąć okręgi i wyłożyć nimi papilotki ( dzięki czemu nie musimy natłuszczać formy a ciasteczka mają ładne brzegi ). Uformować mały rant.
Na cieście ułożyć cząstki nektarynek, posypać żurawiną i cukrem.
Piec w 180°C przez 20 min.

Podobne wpisy

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments