INSTRUKCJA – KROK PO KROKU:



SKŁADNIKI: ( 2 porcje )                       1 porcja = 59 kcal
  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • pół słodkiego jabłka
  • garść rzeżuchy
  • łyżeczka oliwy z oliwek

WYKONANIE:

1. Kapustę pekińską drobno poszatkować.
2. Z jabłka usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie półplasterki a następnie w małe słupki.
3. Kapustę, jabłko i rzeżuchę dokładnie wymieszać z łyżeczka oliwy z oliwek.

Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

 KalkulatorKalorii.net
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Kapusta pekińska 20 150 1.65 0.3 5.1
Jabłko (świeży owoc) 51 90 0.23 0.15 12.43
Rzeżucha 3 9 0.23 0.06 0.5
Oliwa z oliwek 44 5 0 5 0
Podsumowanie: 118 254 g 2.12 g 5.52 g 18.02 g

Podobne wpisy

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments