Śledzie ze śliwką w occie

śledzie przepisy

SKŁADNIKI: ( 2 porcje )   1 porcja  = 350 kcal

  • 150 g filetów śledziowych solonych
  • 2 średnie cebule ( 90 g)
  • 185 g śliwek w occie ( ok 15 szt. )
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz

WYKONANIE:

1. Śledzie pokroić w kostkę i przełożyć do miski.
2. Sliwki odsączyć, zalewę wlać do śledzi. Odstawić na 12h do lodówki.
3. Cebulę drobno posiekać.
4. Śliwki przekrawać na pół.
5. Śledzie odsączyć i połączyć z cebulą, śliwkami i majonezem. Doprawić pieprzem.

INSTRUKCJA – KROK PO KROKU:

Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

 KalkulatorKalorii.net
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Filety śledziowe solone a’la Matjas 338 150 27 25.5 0
Cebula (świeża) 36 90 0.99 0.09 6.88
Śliwki węgierki 85 185 1.3 0.37 21.09
Majonez light 241 50 0.65 25 2.65
Podsumowanie: 700 475 g 29.94 g 50.96 g 30.62 g


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments