Śledzie z marynowanymi grzybkami

SKŁADNIKI: ( na jedna porcję )                         ok  540 kcal

  • 120 g filetów śledziowych solonych
  • 60 g grzybów marynowanych
  • pół małej cebuli
  • 2 łyżki majonezu light
  • łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • mały ogórek konserwowy


WYKONANIE:

1. Śledzia moczymy w zimnej wodzie ok pół godziny. Odsączamy i kroimy w drobną kostkę.
2. Cebulę i ogórka drobno kroimy.
3. Grzybki odsączamy z zalewy i drobno siekamy.
4. Majonez łaczymy z musztarda i pieprzem, dokłądnie mieszamy.
5. Łączymy wszystkie składniki.

INSTRUKCJA – KROK PO KROKU:





 KalkulatorKalorii.net
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Filety śledziowe a’la Matjas 176 120 12.36 13.92 0.48
Grzyby marynowane 26 60 1.2 0.12 5.04
Cebula (świeża) 16 40 0.44 0.04 3.06
Musztarda 22 20 1.04 1.08 2.1
Ogórek konserwowy 11 50 0.2 0.05 2.5
Majonez light 289 60 0.78 30 3.18
Podsumowanie: 540 350 g 16.02 g 45.21 g 16.36 g


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments

Dawno nie jadłam takich pyszności 🙂 aż ślinka cieknie

Konstancja

Rozumiem, odkryłam w piwnicy zapasy grzybków i również nie mogłam się powstrzymać 😉 Pozdrawiam!