Śledzie z burakami, słonecznikiem i selerem naciowym


SKŁADNIKI:                

  • 200 g filetów śledziowych ( matijasy ) 
  • 2 buraki
  • jabłko
  • 3 łodygi selera naciowego
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • garść słonecznika


WYKONANIE:

1. Filety pokroić w ukośne 1 cm paski. Przełożyc do dużej miski.
2. Buraki i jabłko pokroić w drobną kostkę.
3. Seler naciowy pokroić drobno.
4. Słonecznik uprażyć na suchej paterni do lekkiego zrumienienia.
5. Wszystkie składniki połaczyć, dodać sok z cytryny i majonez, dokładnie wymieszać.

ZAPRASZAM NA FILM – 

Śledzie z burakami, słonecznikiem i selerem naciowym ??⛄!!! 

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Zuza

ciekawa propozycja 🙂

Kinga

Świetny pomysł! 😉

Konstancja

Takie trochę chrupiące… 🙂 pozdrawiam!

Konstancja

:*