Śledzie w śmietanie z jabłkiem

śledzie z jabłkiem w śmietanie



SKŁADNIKI:                              

  • 250 g filetów śledziowych
  • cebula
  • jabłko
  • pół łyżeczki cukru
  • 5 łyżek śmietany 18%
  • sól i pieprz

WYKONANIE:

1. Śmietanę doprawić  cukrem, solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
2. Śledzie włożyć do miski i wypłukać w zimnej wodzie. Odstawić na min godzinę, w między czasie      2-3 razy zmienić wodę.
3. Śledzie osuszyć i pokroić w ukośne paski.
4. Cebulę drobno posiekać, sparzyć wrzątkiem na sicie.
5. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Skropić cytryną.
6. W misce połączyć śmietanę, śledzie, cebulę oraz jabłko.
7. Odstawić do lodówki na 24h.

ZAPRASZAM NA FILM – Śledzie w śmietanie !

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube

                       

*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/


Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:


Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Filety śledziowe a’la Matjas 368 250 25.75 29 1
Cebula (świeża) 40 100 1.1 0.1 7.64
Jabłko (świeży owoc) 86 150 0.39 0.26 20.72
Cukier 8 2 0 0 2
Śmietana 18% tłuszczu 189 100 2.5 18 4.4
Podsumowanie: 691 602 g 29.74 g 47.36 g 35.76 g


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Ewa

śledzie z jabłkiem… interesująco 🙂