Sałatka z wędzonym kurczakiem i kapustą pekińską
- 2 wędzone udka kurczaka
- 4 jajka
- mała kapusta pekińska
- pół puszki kukurydzy
- pół pęczka natki pietruszki
- 1 łyżka majonezu
- pieprz
Jajka ugotować na twardo. Z kurczaka ściągnąć skórę, mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę. Z liści kapusty pekińskiej odkroić części zielone i pokroić w kwadraty ( wielkości kawałków kurczaka ). Ostudzone jajka pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem.
Wygląda świetnie, ślinka sama leci… 🙂
Dzięki 🙂 Pozdrawiam!
Bardzo mi się podoba ten przepis 🙂 Absolutnie w moim smaku 🙂
Dziękuje za inspiracje, skorzystam na pewno. I dziękuje za udział w akcji śniadaniowej
Bardzo mi miło 🙂 Dwie minuty rano na wymieszanie składników i mamy pyszne drugie śniadanie 🙂