• 200 g wędzonego dorsza
  • czerwona cebula
  • 500 g ziemniaków sałatkowych
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka musztardy dijon
  • łyżka soku z cytryny
  • pieprz cytrynowy

Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Następnie pokroić w grube plastry.
Cebulę pokroić w piórka, natkę posiekać.
Z ryby usunąć ości i podzielić na małe kawałki.

Przygotować dressing – oliwę połączyć z pieprzem cytrynowym, musztardą i sokiem z cytryny. Można dodać do smaku wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku.

Ziemniaki posypujemy piórkami cebuli i wędzonym dorszem. Polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki.

Wstawiamy do lodówki na 15 min.

Podobne wpisy

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Konstancja

Ja przeważnie jadam pasty z wędzonymi rybami ale dorsz był zbyt suchy, za to z ziemniaczkami pycha 😉 Pozdrawiam

ZHP Gołdap

Pycha, z chęcią bym zjadła taką rybkę. Uwielbiam wędzone ryby 🙂
Pozdrawiam i zapraszam do mnie 😉