Sałatka z wędzoną makrelą i pomarańczą

SKŁADNIKI:( na 2 porcje )                      1 porcja = ok 349 kcal

  • 1/4 główki sałaty lodowej
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • pół wędzonej makreli
  • pomarańcz
  • szczypiorek
  • winegret pomarańczowy
WYKONANIE:
1. Sałatę lodową porwać na małe kawałki i ułożyć na półmisku.
2. Seler naciowy pokroić na cienkie plasterki, szczypiorek drobno pokroić.
3. Orzechy obrać i uprażyć na suchej patelni. Posiekać na mniejsze kawałki.
4. Z ryby usunąć ości i podzielić na małe kawałki.
5. Przygotować winegret pomarańczowy.
6. Pomarańcz wyfiletować.

7. Sałatę posypujemy selerem naciowym, wędzona makrelą i cząstkami pomarańczy. Polewamy sosem i posypujemy orzechami oraz szczypiorkiem.

FILM INSTRUKTAŻOWY:


 

 KalkulatorKalorii.net
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Sałata lodowa 10 70 0.63 0.1 2.08
Seler naciowy 12 90 0.9 0.18 3.24
Orzechy włoskie 194 30 4.8 18.09 5.4
Skumbria wędzona (makrela) 133 60 12.6 9.6 0
Pomarańcza 122 230 2.07 0.69 35.65
Szczypiorek 1 5 0.05 0.02 0.29
Miód 39 12 0.04 0 9.54
Ocet balsamiczny 3 3 0.02 0 0.51
Olej z pestek winogron 177 20 0 20 0
Musztarda 6 5 0.26 0.27 0.53
Podsumowanie: 697 525 g 21.36 g 48.95 g 57.23 g


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Unknown

Wygląda cudownie. 🙂
https://jaglusia.wordpress.com/

Konstancja

Dzięki, pozdrawiam! 🙂