• garść roszponki
  • ok 100 g półtłustego twarogu
  • łyżka pestek dyni
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

Sos miodowo-musztardowy
  • 1 płaska łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 płaska łyżeczka oleju rzepakowego
  • woda

Pestki dyni i orzechy prażymy na suchej patelni. Do szklanki wlewamy miód, musztardę i olej, dokładnie mieszamy. Jeżeli dressing jest zbyt gęsty, wlewamy odrobinę wody.
Sałatę posypujemy pokruszonym twarogiem, polewamy sosem. 
Posypujemy pestkami dyni i orzechami.

Podobne wpisy

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Konstancja

Dobry pomysł, koniecznie wypróbuje! :*

Anonimowy

Przepyszne, lekkie danie, choć ja zamiast roszponki dodałam endywię 🙂