Sałatka nicejska

 

SKŁADNIKI:  ( na 1 porcję )               

  • 1/2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 50 g zielonej fasolki szparagowej
  • pomidor
  • garść mixu sałat
  • jajko na twardo
  • pół małej czerwonej cebuli
  • 5 czarnych oliwek
  • sól i pieprz
      Dressing:
  • łyżka octu winnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka musztardy
  • łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz


WYKONANIE:

1. Wszystkie składniki dressingu połączyć w miseczce.
2. Fasolkę ugotować do miękkości, przekroić na pół.
3. Na talerzu ułożyć sałatę, dodać pokrojonego w ćwiartki pomidora, posiekaną w plasterki cebulę, fasolkę szparagowa i czarne oliwki.
4. Dodać ćwiartki jajka i kawałki tuńczyka. Polać sosem.



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments