Ryba smażona w cieście

Ryba smażona w cieście


SKŁADNIKI:           

  • 1 kg filetów z białej ryby ( dorsz, mintaj, morszczuk, miruna itp. )
  • sok z cytryny
  • 250 ml zimnej wody
  • jajko
  • 2 łyżeczki musztardy saperskiej
  • 200 g mąki
  • olej rzepakowy


WYKONANIE:

1. Rybę skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce.
2. Do miski wlewamy wodę, dodajemy żółtko i musztardę, mieszamy.
3. Następnie dodajemy make i mieszamy do połączenia składników.
4. Każdy kawałek ryby obtaczamy w cieście.
5. Smażymy na gorącym oleju rzepakowym, na średnim ogniu.
6. Rybę rumienimy z obu stron.
7. Gotową wykładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

ZAPRASZAM NA FILM – Ryba smażona w cieście  ??⛄!!!

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Zuza

ryba w cieście to miła odmiana od tradycynych "panierek". wygląda pysznie 🙂

Konstancja

dokladnie 🙂 Pozdrawiam!