Efektowana przekąska karnawałowa 🙂 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • ok 150 g okrągłej wędliny np. salami, szynka o średnicy ok 3 cm
  • 1 jajko

Węższą część ciasta francuskiego kroimy na paski grubości ok 1,5 cm. 
Plasterki wędliny kroimy na pół i układamy na paskach ciasta. Zwijamy w rulon tworząc różyczkę, końcówkę mocno dociskając. 
Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem. 
Piekarnik nagrzać do 180°C i piec ok 15-20 min do zrumienienia.

Podobne wpisy

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
10 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Konstancja

Życzę więc szybkiej okazji 😉 😀

Brak pomysłu

Wyglądają uroczo. Wypróbuje gdy tylko będę mieć okazję .:D

Konstancja

Pozostaje tylko piec i jesc 😉 Pozdrawiam!

Konstancja

Na szczescie tez dobrze smakuja 😉 Pozdrawiam

Domowi i ze smakiem

No coś stworzonego dla mnie 🙂

ewa

apetycznie wyglądają 🙂

Konstancja

Dokładnie 🙂 Tak lubię 🙂 Pozdrawiam!

Konstancja

Dzięki, pozdrawiam serdecznie!

na gazie

śliczne 😉 proste i smaczne:)

cudowny przepis, musimy wypróbować
zapraszamy do nas
blotodlazuchwalych.blogspot.com
Amanda&Hubert