Różyczki z ciasta francuskiego
Efektowana przekąska karnawałowa 🙂
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- ok 150 g okrągłej wędliny np. salami, szynka o średnicy ok 3 cm
- 1 jajko
Węższą część ciasta francuskiego kroimy na paski grubości ok 1,5 cm.
Plasterki wędliny kroimy na pół i układamy na paskach ciasta. Zwijamy w rulon tworząc różyczkę, końcówkę mocno dociskając.
Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem.
Piekarnik nagrzać do 180°C i piec ok 15-20 min do zrumienienia.
cudowny przepis, musimy wypróbować
zapraszamy do nas
blotodlazuchwalych.blogspot.com
Amanda&Hubert
śliczne 😉 proste i smaczne:)
Dzięki, pozdrawiam serdecznie!
Dokładnie 🙂 Tak lubię 🙂 Pozdrawiam!
apetycznie wyglądają 🙂
No coś stworzonego dla mnie 🙂
Na szczescie tez dobrze smakuja 😉 Pozdrawiam
Pozostaje tylko piec i jesc 😉 Pozdrawiam!
Wyglądają uroczo. Wypróbuje gdy tylko będę mieć okazję .:D
Życzę więc szybkiej okazji 😉 😀