Pudding chia z figami


SKŁADNIKI:    

  • szklanka mleka kokosowego
  • 2 łyżki nasion chia
  • łyżeczka syropu klinowego lub miodu
  • 2 świeże figi

WYKONANIE:

1. Do szklanki wlać mleko, dodać nasiona chia i syrop klonowy. Dokładnie wymieszać.
2. Odstawić do lodówki na min 3 godziny a najlepiej na całą noc ( warto w między czasie przemieszać )
3. Podawać że świeżymi figami.


Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Nasiona Chia – szałwia hiszpańska (suszone) 97 20 3.31 6.15 8.42
Mleko kokosowe 274 230 1.38 27.6 5.06
Syrop klonowy 52 20 0.01 0.01 13.41
Figa (świeży owoc) 80 140 0.36 0.24 19.33
Podsumowanie: 503 410 g 5.06 g 34 g 46.23 g

Podobne wpisy

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
6 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Konstancja

Koniecznie napisz czy smakował! Pozdrawiam!

Konstancja

Z figami wszystko smakuje bosko 😉 Pozdrawiam!

Konstancja

dziekuję! :*

Agata

muszę wypróbować pudding chia z figami 😀

Zuza

wspaniały!

Natalie

Z figami musiało smakować bosko! Oj zjadłabym 🙂
https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/