Przekąska/śniadanie na Halloween – Frankestein kanapka

Przekąska/śniadanie na Halloween - Frankestein kanapka


SKŁADNIKI: ( ok 6 porcji )                      

  • awokado
  • łyżeczka soku z limonki
  • pół czerwonej cebuli
  • szczypta chili
  • sól
  • 3 kromki chleba razowego
  • 12 czarnych oliwek
  • 3 plastry żółtego sera
  • wykałaczki


WYKONANIE:

1. Awokado przekroić wzdłuż na pół, wyciągnąć pestkę. Za pomocą łyżki wydrążyć miąższ.
2. Miąższ rozgnieść widelcem na pastę, dodać sok z limonki, posiekaną drobno czerwoną cebulę, szczyptę chili i sól. Dokładnie wymieszać.
3. Kromkę chleba przepołowić. Każdą połówkę posmarować pastą z awokado.
4. Plaster żółtego sera przekroić i wyciąć ząbki w kształcie włosów Frankesteina. Ułożyć na kromce.
5. Oczy i usta wyciąć z oliwek i ułożyć na kanapce. Pół oliwki nabić na przepołowioną wykałaczkę i wbić po bokach kanapki.

ZAPRASZAM NA FILM



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments