Przekąska na Wigilię – koreczki śledziowe


SKŁADNIKI: ( na 6 sztuk)                           

  • płat śledziowy w oleju
  • plaster żółtego sera
  • 1,5 kromki chleba razowego
  • średni ogórek konserwowy
  • wykałaczki

WYKONANIE:
 
1. Z kostki sera odkroić gruby plaster sera i wyciąć gwiazdki za pomocą wykrawacza.
2. Śledzia pokroić w centymetrowe paski.
3. Z chleba odkroić skórki i pokroić w paski wielkości kawałków śledzia.
4. Ogórek pokroić w dlugie cienki paski za pomocą obieraczki do warzyw.
5. Na wykałaczkę nadziać paski ogórka formując choinkę.
6. Ułożyć kawałki śledzia na chlebie, spiąć wykałaczką z ogórkiem i zakończyć serową gwiazdką.

 

ZAPRASZAM NA FILM – Koreczki śledziowe !

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube

*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/


Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:
 
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Śledź w oleju 304 100 16.4 26.5 0
Chleb żytni razowy 109 50 3.35 0.6 20.75
Ogórek konserwowy 11 50 0.2 0.05 2.5
Ser żółty (pozostałe) 69 20 5.2 5.4 0
Podsumowanie: 493 220 g 25.15 g 32.55 g 23.25 g


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments