Placuszki bananowe FIT – bez glutenu i nabiału


SKŁADNIKI: ( 18 placuszków )        249 kcal                     

  • jajko
  • banan
  • łyżka mąki ( kokosowej, ryżowej lub pszennej )
  • łyżeczka wiórków kokosowych
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • łyżeczka oleju kokosowego

WYKONANIE:
 
1. Banana pokroić na mniejsze części.
2. Do blendera dodać jajko, banana, mąkę, wiórki i cynamon. Zmiksować na gładką masę.
3. Na posmarowaną olejem kokosowym, rozgrzaną patelnie nakładać łyżką porcje ciasta. Zmniejszyć temperaturę i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor.
4. Podajemy z dodatkiem świeżych owoców – borówek, malin,truskawek lub z syropem klonowym.

ZAPRASZAM NA FILM – Placuszki bananowe !

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/



Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Jajko 73 50 7 5 0
Mąka kokosowa 47 15 1.65 3.6 1.95
Banan 89 100 1 0.3 22
Wiórki kokosowe 40 6 0.41 3.87 1.42
Podsumowanie: 249 171 g 10.06 g 12.77 g 25.37 g


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
8 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Kasia

Fajna propozycja na szybki obiad 🙂

Konstancja

Albo duże śniadanie :D;) Pozdrawiam!

Paula

mm wyglądem trochę jak pancakes 🙂

iza

wyglada apetycznie :)))

Konstancja

To prawda?

Konstancja

?? pozdrawiam!

Kinga

Oj te placuszki będą często na moim stole 😉

Alize

Strasznie mam na nie ochotę:-)