Placki jaglane z wiśniami ( BEZ GLUTENU, MLEKA, CUKRU )

 

Placki jaglane z wiśniami


SKŁADNIKI: ( 9 szt.)                         349 kcal

  • 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • jajko
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • pół szklanki kompotu wiśniowego

WYKONANIE:

1. W misce łączymy kaszę jaglana z jajkiem i skrobią ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy do połączenia składników. ( Uwaga: gdyby masa była zbyt gęsta dodajemy odrobinę wody )
2. Na posmarowaną olejem kokosowym, rogrzaną patelnie nakładać łyżką porcje ciasta. Zmniejszyć temperaturę i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor.
3. Do kompotu wiśniowego dodać łyżeczkę skrobi ziemniaczanej, dokładnie wymieszać. Wlać na rozrzana patelnię i chwilę podgrzać.
4. Placki podawać z frużeliną wiśniową.

INSTRUKCJA _ KROK PO KROKU:

 

 KalkulatorKalorii.net
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Kasza jaglana (niegotowana) 173 50 5.3 1.92 34.5
Jajko 73 50 7 5 0
Mleko ryżowe 53 100 0.2 1.2 10.4
Olej kokosowy – Extra virgin (nierafinowany) 27 3 0.01 2.94 0
Wiśnie drylowane (słoik) 23 30 0.12 0.15 5.4
Podsumowanie: 349 233 g 12.63 g 11.21 g 50.3 g
Placki jaglane z wiśniami


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
miki

Wygląda pysznie i zdrowo!