Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej ryby

 

SKŁADNIKI:  ( 4 porcje )      1 porcja = 142 kcal
  • wędzona makrela
  • średnia cebula
  • 2 małe ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • jajko na twardo i rzeżucha do dekoracji

 

WYKONANIE:
1. Oddzielić mięso ryby od ości i rozdrobnić.
2. Cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę.
3. Warzywa połączyć z makrelą i majonezem. Doprawić do smaku pieprzem i ewent. solą.
4. Podawać na chlebie lub krakersach, przyozdobione plastrami jajka na twardo, posypane rzeżuchą lub szczypiorkiem.
INSTRUKCJA – krok po kroku:
 
Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:
 
 KalkulatorKalorii.net
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Skumbria wędzona (makrela) 276 125 26.25 20 0
Cebula (świeża) 40 100 1.1 0.1 7.64
Ogórek kiszony 11 100 0.33 0.2 2.26
Majonez light 241 50 0.65 25 2.65
Podsumowanie: 568 375 g 28.33 g 45.3 g 12.55 g


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments