Pasta z pieczonej papryki i migdałów

 

  • czerwona papryka ( u mnie 7 małych )
  • garść migdałów
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek

 

Paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne. Ułożyć na blaszce skórką do góry. Dodać nieobrany czosnek. Piec w 200 °C ok 30 min aż skórka miejscami z czarnieje. Gorącą paprykę przełożyć do szczelnego słoja i zostawić do przestygnięcia. Następnie ściągnąć skórkę.
Migdały uprażyć na suchej patelni. Posiekać na niewielkie kawałki.
Zmiksować paprykę z migdałami i czosnkiem.

Podawać z pieczywem.



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Nashelly

Robiłam kiedyś podobną, ale z nerkowcami… Niebo w gębie! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

Konstancja

Brzmi pysznie! Pozdrawiam