• 400 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki agar agar ( lub 3 łyżeczki żelatyny )

Mleko kokosowe zagotować, dodać stopniowo cukier i agar. Dokładnie wymieszać i gotować ok 5 min. Przelać do foremek, zostawić do przestygnięcia, najlepiej w lodówce.
Przed podaniem foremki włożyć na chwilę do ciepłej wody i delikatnie wyłożyć na talerz.

Zapraszam również na panna cotta z czarnych porzeczek w wersji dziecięcej 🙂

Podobne wpisy

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
8 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Konstancja

Teraz na zimne wieczory polałabym jeszcze ciepłym sosem malinowym 🙂 Pozdrawiam!

Konstancja

Dziękuje! Miło mi to słyszeć 🙂

wedelka

Bardzo ładnie i apetycznie podana 😉

Gosia

Śliczne zdjęcia;)

Konstancja

Zapraszam 😉

Andźka

Piękne maleństwa. Pojadłabym!

Konstancja

Wyszperane letnie zdjęcie…aż tęskno 🙂 Pozdrawiam!

gin

Ślicznie podana 🙂