Inspiracja : klik

Składniki ( na 1 kg ogórków):

  • 3 ⁄ 4 szklanki octu 10%
  • 2 szklanki cukru
  • 2 łyżki soli
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 główka czosnku 
  • 2 płaskie łyżeczki chili
Ogórki obieramy. Z wiekszych ogorków usuwamy pestki. 
Przekrajamy wzdłuż na cztery części. 
Wkładamy do miski, zasypujemy solą, chili i olejem, dokładnie mieszamy. Zostawiamy na 30 minut. 
Następnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. 
Do garnka wlewamy ocet i dodajemy cukier, zagotowujemy i wlewamy miski z ogórkami. Mieszamy. 
Słoiki wypełniamy ogórkami  i uzupełniamy zalewą.
Ogórki sa gotowe od razu do jedzenia 😉

Podobne wpisy

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments