Sposób na podanie dziecku szpinaku, u nas sprawdza się rewelacyjnie!

  • opakowanie szpinaku mrożonego ( brykiety )
  • 2 ząbki czosnku
  • średnia cebula
  • makaron bezjajeczny literki
  • sól i pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 3 łyżki śmietany ( dla alergików bez)

Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na patelni. Dodać szpinak ( bez rozmrażania ) i troszkę wody, dusić do odparowania płynu. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i szczyptę gałki muszkatołowej. Dodajemy śmietanę i odparowujemy aby powstał gęsty sos. Makaron gotujemy, odsączamy ( nie przelewamy wodą ) i mieszamy z sosem.

Podobne wpisy

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
4 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Konstancja

Super! Takie komentarze lubię najbardziej 😀 Najtrudniej zadowolić małe brzuchy 😉 Pozdrawiam

Anonimowy

Świetny przepis, mój syn pierwszy raz zjadł szpinak bez marudzenia i bardzo mu smakował. Dzięki 🙂

Konstancja

Ser i masło są u nas niestety wykluczone ze wzglęgu na alergię dziecka… ale następnym razem podsypię dla siebię troszkę serkiem dla smaczku :)Pozdrawiam!

Anonimowy

Polecam dodac starty twardy ser żółty a czosnek smażyc wraz ze szpinakiem na masełku, doskonale też sprawdza się jogurt naturalny bądź mleko (zamiast śmietany) smak fantastyczny nadal a mniej kalorii;)