• pęczek białych szparagów
  • pół brokuła
  • makaron farfalle ( kokardki )
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • ser do posypania
Ugotować makaron w osolonej wodzie, aż będzie al dente ( nie przelewamy wodą ). Brokuł podzielić na różyczki i ugotować al dente. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać obrane szparagi i smażyć ok 5-7 min. Po chwili dodać posiekany czosnek. Chwilę podsmażyć, dodając wodę ( 1-2 łyżki ). Do szparagów dodać brokuły i makaron. Część brokuła i szparagów można rozgnieść dla zagęszczenia sosu. Całość podgrzać.
Ewent. polać oliwa z oliwek. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

 

Podobne wpisy

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments