Łosoś smażony ze szparagami i suszonymi pomidorami

SKŁADNIKI:                        
  • ok 7 szt. zielonych szparagów 
  • 3 suszone pomidory
  • ząbek czosnku
  • 150 g świeżego łososia
  • łyżka oleju rzepakowego
  • sól i pieprz

WYKONANIE:

1. Szparagi umyć i osuszyć.
2. Szparaga wsiąść do ręki i złamać na wysokości ok 2-3 cm od końca – przy wyginaniu szparag powinien złamać się dokładnie na granicy zdrewniałej końcówki.
3. Szparagi pokroić na 2 cm paski.
4. Suszone pomidory i czosnek drobno pokroić.
5. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać czosnek i chwilkę podsmażyć ( nie rumienić ).
6. Dodać szparagi i suszone pomidory, podsmażyć ok 2 minut.
7. Łososia umyć i osuszyć. Doprawić sola i pieprzem.
8. Na patelnię , skórą do dołu, dodać łososia i smażyć po 3 min z każdej strony.

ZAPRASZAM NA FILM – łosoś smażony ze szparagami!

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/


Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Szparagi 23 115 2.53 0.14 4.46
Pomidory suszone 155 60 8.47 1.78 33.46
Czosnek 7 5 0.32 0.03 1.65
Łosoś świeży 191 150 30.75 6.6 0
Olej rzepakowy – Kujawski 90 10 0 10 0
Podsumowanie: 466 340 g 42.06 g 18.55 g 39.57 g















0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
20 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
ania_olon

Ale super, uwielbiam łososia 😀 i szparagi i suszone pomidory 😀

Nadia

Fajny przepis, właśnie szukałam jakiegoś przepisu na łososia 🙂

Jola

Łososia mogłabym jeść 5 razy w tygodniu- szczególnie z warzywami. Twój przepis genialny 🙂

szymczakb

Zaklepane na jutrzejszy obiad.

Natliia

Super potrawa, chyba nic tak do siebie nie pasuję jak łosoś i suszone pomidory 🙂

Marioola

Wygląda apetycznie 🙂

Staviori

Aż przypomniała mi się szynka parmeńska ze szparagami 🙂

Olka

dziękuję za przepis, danie na dzisiaj 🙂

Konstancja

To na pewno Ci zasmakuje 🙂 Pozdrawiam!

Konstancja

Dzięki ?

Konstancja

Dziękuję, bardzo mi miło ? Pozdrawiam!

Konstancja

Smakowało??

Konstancja
Konstancja

Smacznego!

Konstancja

Dziekuję ?

Konstancja

Dzięki, ja najbardziej lubię pieczonego łososia ???
https://atlassmakow.blogspot.com/2013/03/pieczony-osos.html

adaa

wow 🙂 bedzie jedno z dan tygodnia:) to jest magiczne

ZAASA

wyglada jak z master szefa:)

Unknown

Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

Ewa

Łosoś i szparagi-pyszności! w moim domu jadamy sporo ryb ale ostatnio notorycznie przygotowuję łososia z przepisu https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-w-glazurze-miodowo-sojowej-z-sosem-malinowym/ Ryba jest wilgotna i aromatyczna, w dodatku to bardzo efektowne danie. Polecam, kiedy zapraszacie gości.