Jeden ze sposób na wykorzystanie kawałków mięsa z pieczonego kurczka.

  • torebka ryżu
  • pół puszki brzoskwiń
  • pieczona pierś z kurczaka
  • posiekana natka pietruszki
  • sól i pieprz

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczonego kurczaka obrać z miesa i pokroić w drobną kostkę. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę. Do ryżu dodać kurczaka i brzoskwinie, podlać kilkoma łyżkami soku z brzoskwiń i podgrzać razem. Doprawić natką pietruszki, solą i pieprzem.

Podobne wpisy

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Konstancja

Ryż, ananas i wędzony kurczak …. uwielbiam! 😀

Bo(ro)n Appétit

Bardzo lubię takie dania, często dodaję też ananasa 🙂 Pycha!