Kotlety mielone inaczej czyli greckie kebabiki na patyku

Mielone na patykach
  • mielona wieprzowina
  • czerstwa bułka
  • średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka musztardy Dijon
  • przyprawy: rozmaryn, papryka słodka, oregano, kolendra, pieprz cayenne
  • sól i pieprz czarny
  • patyczki do szaszłyków

Patyczki do szaszłyków namoczyć 10 min w wodzie.
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Bułkę, cebulę i czosnek dodać do mięsa, doprawić do smaku. Uformować podłużne wałeczki i nabijać na patyki. Smażyć obracając.

Podawać z sosem tzatziki.



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Magdalena

Ale fajne takie kotlet, bardzo apetycznie wyglądają 🙂

Pozdrawiam serdecznie i chciałabym zaprosić Cię do dodania swojego bloga na listę Top Blogi na stronie znajdzprzepisy.pl!

Zapraszam i życzę miłego dnia 😉

Konstancja

Dzięki, chętnie się dołączę 🙂 Pozdrawiam:)

Anonimowy

Robimy:) tata, mama i 3 dziewczynki- popijemy imiglikosem@ solidarni z Grecją:)

Ps. Zona dodala polski akcent i namoczyla bulke z ….makiem:))

Konstancja

Szykuje sie udana kolacja! Pozdrawiam! 🙂