Koktajl pietruszkowo – truskawkowy

SKŁADNIKI:             ok  245 kcal 

  • 180 g mrożonych truskawek
  • kiwi
  • 260 ml mleka ryżowego
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 5 g natki pietruszki

WYKONANIE:

1. W blenderze umieścić natkę pietruszki i  kiwi.
2. Dodać sok z cytryny i 60 ml mleka ryżowego. Zmiksować na gładko.
3. Osobno zmiksować truskawki z 200 ml mleka ryżowego.
4. Do wysokiej szklanki wlać mus truskawkowy, następnie powoli uzupełnić koktajlem z pietruszki i kiwi.

INSTRUKCJA – KROK PO KROKU:

 

 KalkulatorKalorii.net
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Truskawki (mrożone) 58 180 1.26 0.72 13.5
Kiwi 46 76 0.87 0.4 11.14
Mleko ryżowe 138 260 0.52 3.12 27.04
Natka pietruszki łyżka 2 6 0.26 0.02 0.54
Sok z cytryny 1 3 0.01 0.01 0.21
Podsumowanie: 245 525 g 2.92 g 4.27 g 52.43 g


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments