Koktajl marchewkowo – bananowy

Koktajl marchewkowo bananowy

Składniki:

  • 170 g marchwi
  • banan ( można użyć mrożonego )
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • pół łyżeczki czarnuszki


Wykonanie:

1. Banan obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
2. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
3. Do blendera wlać jogurt, dodać banan i marchew.
4. Zmiksować do konsystencji kremu.
5. Przed podaniem posyp czarnuszką.

Uwaga:
Jeżeli koktajl jest zbyt gęsty rozcieńczyć wodą.

Instrukcja wykonania – film:



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Kasia Sarna

pyszne połaczenie składników 🙂

Konstancja

I ten obłędnie apetyczny kolor 🙂 Mniam… Pozdrawiam!