• 1,5 kg karkówki
  • 5 cebul
  • 400 g ketchupu łagodnego Pudliszki

Karkówkę kroimy w plastry ok 1 cm. Cebule kroimy w piórka. Dno garnka wykładamy warstwą cebuli, następnie smarujemy ketchupem i układamy warstwę karkówki. Następnie kolejna warstwa cebuli, ketchupu i karkówki. Wierzch ewent. smarujemy ketchupem. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok 1,5 h do miękkości mięsa. W międzyczasie 1-2 razy delikatnie mieszamy.

Karkówka wychodzi bardzo krucha a sos jest po prostu obłędny 😉

Podobne wpisy

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
9 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimowy

Zrobione zjedzone pyszota! mięso piekłam w piekarniku

Konstancja

Jak nie wędzonych to jestem na tak 😉 Pozdrawiam

Anonimowy

co myślicie,aby do tego ketchupu dać trochę śliwek suszonych?

Konstancja

Żurawina musiała dać fajny posmak! Muszę spróbować! Pozdrawiam:)

Still Lonely Soul

Ja dałam ketchup pikantny i dodałam suszoną żurawinę. Niebo w gębie!!!!

Konstancja

Sprytnie 🙂 Ja piekarnik powoli oswajam 😉 Następnym razem spróbuje …na ile stopni ustawiasz i jak długo pieczesz?

Anonimowy

jest to danie które uwielbiają mój mąż i syn,zrobiłam to też dla gości-bardzo smakowało.Ja przygotowuję tak samo,ale piekę to w piekarniku nie trzeba mieszać.Dom cały pachnie pychotką, pozdrawiam Jola

Konstancja

i najważniejsze zawsze wychodzi 🙂

Anulla

proste i z pewnością smaczne:)