Karkówka w ketchupie
- 1,5 kg karkówki
- 5 cebul
- 400 g ketchupu łagodnego Pudliszki
Karkówkę kroimy w plastry ok 1 cm. Cebule kroimy w piórka. Dno garnka wykładamy warstwą cebuli, następnie smarujemy ketchupem i układamy warstwę karkówki. Następnie kolejna warstwa cebuli, ketchupu i karkówki. Wierzch ewent. smarujemy ketchupem. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok 1,5 h do miękkości mięsa. W międzyczasie 1-2 razy delikatnie mieszamy.
Karkówka wychodzi bardzo krucha a sos jest po prostu obłędny 😉
proste i z pewnością smaczne:)
i najważniejsze zawsze wychodzi 🙂
jest to danie które uwielbiają mój mąż i syn,zrobiłam to też dla gości-bardzo smakowało.Ja przygotowuję tak samo,ale piekę to w piekarniku nie trzeba mieszać.Dom cały pachnie pychotką, pozdrawiam Jola
Sprytnie 🙂 Ja piekarnik powoli oswajam 😉 Następnym razem spróbuje …na ile stopni ustawiasz i jak długo pieczesz?
Ja dałam ketchup pikantny i dodałam suszoną żurawinę. Niebo w gębie!!!!
Żurawina musiała dać fajny posmak! Muszę spróbować! Pozdrawiam:)
co myślicie,aby do tego ketchupu dać trochę śliwek suszonych?
Jak nie wędzonych to jestem na tak 😉 Pozdrawiam
Zrobione zjedzone pyszota! mięso piekłam w piekarniku