Jak ugotować zielone szparagi?

SKŁADNIKI:

  • zielone szparagi
  • łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki soku z cytryny

WYKONANIE:

1. Szparagi umyć i osuszyć.
2. Szparaga wsiąść do ręki i  złamać na wysokości ok 2-3 cm od końca – przy wyginaniu szparag powinien złamać się dokładnie na granicy zdrewniałej końcówki.
3. Do garnka wlać wodę, dodać sok z cytryny, cukier i sól. Zagotować.
4. Szparagi związać sznurkiem, postawić w garnku tak aby tylko główki wystawały powyżej wody.
5. Gotować 5-8 min.

ZAPRASZAM NA FILM

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube

 



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments