Jajka w sosie kaparowym – przekąska wielkanocna

Jajka w sosie kaparowym

SKŁADNIKI:

  • pół pęczka koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • 60 g kaparów
  • pieprz
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • 4 jajka
  • 2 łyżki kiełek rzodkiewki


WYKONANIE:

1. Koperek umyj, osusz, obierz i drobno posiekaj.
2. Kapary odsącz z zalewy.
3. Do koperku dodaj majonez, kapary i dopraw musztardą i pieprzem. Dokłądnie wymieszaj.
4. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój na ćwiartki.
5. Przełóż na talerz, polej sosem i posyp kiełkami rzodkiewki.

INSTRUKCJA – KROK PO KROKU:



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments