Jajka faszerowane z szynką

 

Faszerowane jajka

 

SKŁADNIKI: ( 1 porcja )                       377 kcal
  • 2 jajka
  • 2 plasterki szynki
  • kawałek konserwowej papryki czerwonej
  • mały ogórek konserwowy
  • łyżka majonezu
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz

WYKONANIE:

1. Jajka ugotować na twardo, ok 10 min. Ostudzić i obrać.
2. Jajka przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć żółtka.
3. Szynkę, paprykę i ogórek pokroić w bardzo drobną kostkę. Pietruszkę drobno poszatkować.
4. Żółtka rozgnieść, połączyć z szynką i warzywami.
5. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku.
6. Połówki jajek wypełnić farszem.

INSTRUKCJA – KROK PO KROKU:




Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

 KalkulatorKalorii.net
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Jajo kurze (całe) 143 100 12.56 9.51 0
Szynka (wędlina) 101 40 6.84 9.2 0.36
Ogórek konserwowy 7 30 0.12 0.03 1.5
Papryka konserwowa 5 30 0.24 0.09 1.17
Majonez light 121 25 0.33 12.5 1.33
Podsumowanie: 377 225 g 20.09 g 31.33 g 4.36 g


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments