jajka faszerowane

SKŁADNIKI: ( 1 porcja )                       202 kcal
  • 2 jajka
  • łyżeczka musztardy
  • pół łyżeczki curry
  • łyżeczka majonezu
  • sól i pieprz

WYKONANIE:

1. Jajka ugotować na twardo, ok 10 min. Ostudzić i obrać.
2. Jajka przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć żółtka.
3. Żółtka rozgnieść wraz z musztardą, curry i majonezem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
4. Połówki jajek wypełnić farszem.

INSTRUKCJA – KROK PO KROKU:




Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

 KalkulatorKalorii.net
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Jajo kurze (całe) 143 100 12.56 9.51 0
Musztarda 11 10 0.52 0.54 1.05
Majonez light 48 10 0.13 5 0.53
Podsumowanie: 202 120 g 13.21 g 15.05 g 1.58 g

Podobne wpisy

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments