Jaglanka czekoladowa

Kasza jaglana na słodko

SKŁADNIKI:

  • 30 g kaszy jaglanej
  • łyżka orzechów laskowych
  • łyżeczka kakao
  • lyżka miodu
  • szczypta cynamonu

WYKONANIE:

1. Kaszę ugotuj w niewielkiej ilości wody wg przepisu na opakowaniu.
2. Dodaj kakao i cynamon, dokładnie wymieszaj.
3. Posyp kaszę orzechami i polej miodem.

 KalkulatorKalorii.net
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Kasza jaglana (niegotowana) 104 30 3.18 1.15 20.7
Orzechy laskowe 63 10 1.5 6.08 1.67
Kakao (proszek) 18 4 0.73 0.87 2.02
Miód 32 10 0.03 0 7.95
Cynamon 5 2 0.08 0.02 1.6
Podsumowanie: 222 56 g 5.51 g 8.11 g 33.94 g


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Natalie

Jaglanka na słodko jest najlepsza! Uwielbiam 🙂
http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

Kamila

Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło 🙂 Palce lizać. Pozdrawiam i bardzo dziękuje

Konstancja

Podpisuję się pod tym ? Pozdrawiam;

Konstancja

Dziękuję ? Pozdrawiam!