Faszerowane jajka w skorupkach

  • 6 jajek
  • 6 pieczarek
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  •  masło do smażenia

Jajka ugotować na twardo. Za pomocą długiego, ostrego noża  jednym szybkim cięciem przepołowić jajka wraz ze skorupkami na pół. Łyżeczką wyjąć ze skorupek żółtko wraz z białkiem, drobno posiekać.
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na odrobinie oleju. Wystudzone drobno poszatkować. 
Pieczarki połączyć z jajkami i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Każdą skorupkę wypełnić farszem i smażyć na rozgrzanym maśle farszem do dołu, do zrumienienia. 
Podawać gorące.



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Karmel-itka

w tym roku będę robić takie na Wielkanoc.

Konstancja

Bardzo dobry wybór, na pewno znikną szybko ze stołu 🙂 Wesołych Świąt Wielkiej Nocy!