Chipsy z batatów

  • 2 duże bataty ( słodkie ziemniaki )
  • rozmaryn
  • sól

Bataty dokładnie wyszorować i pokroić na cienki plasterki.  Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ºC. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć plasterki batatów, posypać rozmarynem i solą i piec ok 30 min, do zrumienienia.



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Ana.Anything

Kobieto, a gdzie Ty w naszym cudnym mieście bataty dostałaś??? 🙂

Konstancja

Niezawodna Alma online 😉

Marta Lew

Jakie w smaku?? Dzieciakom smakują? 😉 Ciekawe czy moje dziołchy by jadły 🙂
Trafilam tu przez przypadek a tu proszę – sami swoi 😉 Pozdrawiam !

Konstancja

Moje jednoglosnie wypluly… ale ja bez problemu zjadlam reszte;)Przypominaja mi smakiem troche dynie:)Hehe maly ten swiat!Pozdrawiam!