Cake pops – wypiekane ciastka na patyku

  • 125 g mąki
  • 80 g cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 120 ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka octu balsamicznego
  • cukier puder / gorzka czekolada
  • posypki
Piekarnik nagrzać do 180 °C . Wymieszać suche składniki, dodać mokre i zmiksować. Silikonową formę natłuścić olejem w sprayu. Każde wgłębienie wypełnić masą do 3/4 wysokości. Ciasto wlewamy do foremek bez dziurek 😉 i przykrywamy drugą częścią, z dziurkami. Pieczemy ok 20 min.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasteczek, zanurzyć patyczek do 1/4 wysokości w rozpuszczonej czekoladzie i wbić w ciasteczko. Zostawić do zastygnięcia.
Gotowe cake pops zanurzać w lukrze lub rozpuszczonej czekoladzie i dowolnie dekorować.

 

 

 



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments