Budyń domowy

 

  • 2 szklanki mleka sojowego waniliowego (w wersji dla niealergików mleka krowiego+wanilia )
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 żółtka
  • ewent. 2 łyżeczki kakao

 

Mleko ( 1 i 1/2 szklanki ) zagotować z cukrem. Pozostałe 0,5 szklanki mleka zmiksować z mąką ziemniaczaną i żółtkami. Dodać do gotującego sie mleka, zmniejszyć ogień i mieszać do zagotowania. Chwilę zagotować. Przelać do przelanych zimną wodą salaterek. Podawać oprószone kakao lub z sokiem owocowym.

 



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Unknown

Bardzo podoba mi się Twoja domowa kuchnia, więc nominuje Ciebie do Liebster Award 🙂 Po szczegóły zapraszam na stronkę http://trawkacytrynowa.blogspot.com/2013/06/trawka-cytrynowa-vs-liebster-award.html.

Życzę miłego dnia 🙂

Konstancja

Dzięki wielkie za wyróżnienie:)

Unknown

Cała przyjemność po mojej stronie 🙂 i czekam na odpowiedzi 🙂