Bruschetta z pomidorami

 

SKŁADNIKI:                ok  246 kcal

  • 70 g pomidora
  • 15 g papryki czerwonej
  • 50 g bagietki
  • 1 ząbek czosnku
  • łyzka oliwy z oliwek
  • bazylia
  • sól i pieprz

WYKONANIE:

1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 ºC w funkcji góra-dół.
2. Czosnek drobno pokroić, połączyć z oliwa z oliwek, doprawić sola i pieprzem.
3. Bagietkę pokroić w plastry.
4. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy bagietkę. Każda kromkę smarujemy oliwa z przyprawami. Pieczemy ok 5 min do zrumienienia bułki.
5. Pomidor i paprykę kroimy w drobna kostkę. Łączymy z posiekaną bazylią.
6. Na zrumienione bagietki układamy przygotowany farsz pomidorowo-paprykowy.

INSTRUKCJA WYKONANIA- KROK PO KROKU:

 KalkulatorKalorii.net
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Pomidor 13 70 0.62 0.14 2.72
Papryka czerwona 4 15 0.2 0.08 0.99
Bazylia – liście 1 5 0.16 0.03 0.14
Oliwa z oliwek 88 10 0 10 0
Czosnek 7 5 0.32 0.03 1.65
Bagietka pszenna 133 50 3.95 0.36 26.4
Podsumowanie: 246 155 g 5.24 g 10.63 g 31.9 g


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments