Biała kiełbasa w pieczarkach

SKŁADNIKI:  ( 4 porcje )        1 porcja = ok 360 kcal

  • 4 szt. surowej białej kiełbasy
  • ząbek czosnku
  • 2 cebule
  • 5 pieczarek
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • łyżka tymianku
  • 3/4 szklanki bulionu warzywnego lub białego wytrawnego wina


WYKONANIE:

1. Czosnek, cebulę i pieczarki pokroić w plasterki.
2. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć czosnek z cebulą. Nie rumienić.
3. Dodać pieczarki i tymianek, podsmażyć do odparowania wody z grzybów.
4. Białą kiełbasę ponakluwac czubkiem noża i położyć na patelni, pomiędzy pieczarkami.
5. Smażyć ok 10 min, do zrumienienia.
6. Wlać bulion warzywny lub białe wino i dusić pod przykryciem ok 20 min. W międzyczasie obrócić kiełbasy.

INSTRUKCJA – krok po kroku:



Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

 KalkulatorKalorii.net
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Kiełbasa biała 1041 380 52.82 86.64 0.38
Czosnek 7 5 0.32 0.03 1.65
Cebula (świeża) 80 200 2.2 0.2 15.28
Pieczarki świeże 22 100 3.09 0.34 3.26
Masło klarowane 265 30 0 30 0
Bulion 24 200 4 0.2 2.4
Podsumowanie: 1439 915 g 62.43 g 117.41 g 22.97 g


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments