Przygotowywanie potraw

Jak ugotować kukurydzę?

Jak ugotować kukurydzę?



SKŁADNIKI:

  • 2 kolby kukurydzy
  • łyżka cukru
  • woda
  • sól i maslo do podania



WYKONANIE:

1. Kolby kukurydzy obrać z liści i włosków.
2. Do wody dodać cukier i zagotować, włożyć kolby kukurydzy.
3. Gotować 15 min, do miękkości.
4. Podawać oprószone solą i wiórkami masła.

ZAPRASZAM NA FILM – jak ugotować kukurydzę?

Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube

 

 

4 komentarze

  • Reply

    Kukurydzę gotuje się tylko 5 min. Proszę spróbować jest dużo lepsza.

    • Reply

      usrob

      28/09/2017

      Próbowałam, dla mnie to za krótko, czasami 10 min jest ok 🙂 Pozdrawiam!

  • Reply

    Zuza

    29/09/2017

    10-15 min i jest optymalna 🙂 takie proste a takie pyszne… 🙂

    • Reply

      usrob

      29/09/2017

      Kiedyś gotowałam 30 min 🙃😜 pozdrawiam 😁

Dodaj komentarz