Bez kategorii

Szparagi w cieście francuskim

Przekąski z ciasta francuskiego

SKŁADNIKI: ( 10 porcji )                       1 porcja = 170 kcal
  • opakowanie ciasta francuskiego ( 275 g )
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • 80 g tartego żółtego sera
  • 20 szt. zielonych szparagów
  • żółtko
  • łyżka mleka

WYKONANIE:

1. Ciasto francuskie podzielić na 10 prostokątów.
2. Na każdy kawałek ciasta kładziemy pół plastra szynki parmeńskiej, dwa szparagi i posypujemy tartym serem.
3. Dwa przeciwległe boki łączymy ze sobą.
4. Smarujemy ciasto żółtkiem wymieszanym z łyżką mleka.
5. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 ºC w funkcji góra-dół i piec 20 min.
6. Podawać na ciepło lub na zimno.

INSTRUKCJA – KROK PO KROKU:




Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

 KalkulatorKalorii.net
Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany
Szparagi 64 320 7.04 0.38 12.42
Ciasto francuskie 1150 275 15.68 79.75 99
Ser Gouda 285 80 20 21.6 1.76
Szynka parmeńska 135 100 26 3 1
Żółtko jaja kurzego 63 20 3.1 5.6 0.06
Podsumowanie: 1697 795 g 71.82 g 110.33 g 114.24 g

4 komentarze

  • Reply

    Kinga

    08/05/2017

    Wygląda apetycznie! 🙂

  • Reply

    Ewa

    08/05/2017

    Mniam:) No musiałam sobie "mlasknąć";) Takie to apetyczne:)

    • Reply

      usrob

      08/05/2017

      Takie komentarze lubię najbardziej 😀 Pozdrawiam! :*

Dodaj komentarz