Bez kategorii

Zupa z zielonego groszku

Zapomniany post wiosenny … ale w sumie zawsze możemy użyć mrożonego groszku 😉

  • udko z kurczaka
  • włoszczyzna
  • 3 średnie ziemniaki
  • szklanka groszku świeżego lub mrożonego
  • kilka różyczek kalafiora
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy wywar (klik ).
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić i  dodać do wywaru – gotować do miękkości, ok dziesięć minut przed końcem gotowania dodać groszek i kalafior.
Miękką włoszczyznę i mięso wyciągnąć z wywaru.
Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać do zupy  ugotowaną marchew pokrojoną w talarki i wraz z pokrojonym drobno mięsem.
Doprawić solą i pieprzem.

2 komentarze

  • Reply

    Arkadiusz

    24/10/2016

    Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie 🙂

    • Reply

      usrob

      24/10/2016

      Dziękuję, prosto i smacznie 🙂 Pozdrawiam!

Dodaj komentarz